Belső hőszigetelés

A belső oldali hőszigetelést kérésre természetesen megfelelő minőségben el tudjuk végezni, de mindössze abban az esetben kell ehhez a megoldáshoz folyamodni, ha valamilyen ok folytán más szigetelést nem tudunk alkalmazni. Ez ugyanis párakondenzációhoz vezethet a falban.

Sok esetben azonban mindenképp ehhez a megoldáshoz kell folyamodni, legtöbbször a nagyon sok lakást magába foglaló társasházak szigetelésekor, amikor a lakástulajdonosok nem tudják úgy összehangolni a kiadásaikat, hogy egyszerre lehessen egy külső hőszigetelési munkálatot elvégeztetni. Ebben az esetben arra kell törekedni, hogy semmiképp se kerülhessen pára a hőszigetelő rétegbe, a pára sem a falon sem pedig a szerkezetben ne tudjon kicsapódni kondenzvíz formájában.

Erre egyik legjobb megoldás egy magas párazáró-képességű festés, vagy vastag műanyag tapéta alkalmazása, esetleg párafékező, párazáró betéttel készülő belső burkolat.

Páratechnikai vonatkozásban akkor ideális egy térelhatároló falszerkezet, ha a páradiffúziós ellenállása kifelé csökken.