Homlokzati hőszigetelés

Az utólagos hőszigetelés mára már igen elterjedt homlokzati szigetelés, homlokzati szigetelő rendszer. Sajnos, sok esetben a mai napig az új építésű akciós lakások hőszigetelése mindössze 5 cm dryvit hőszigetelés. Ezekre az épületekre feltétlenül további hőszigetelés lenne szükséges érdemes utólagos hőszigetelésként, akár akciós hőszigetelésből ráépíteni. Így már raktunk 5 centire 10 centit. A megrendelő nagyon elégedett lett az eredménnyel, a belső hőmérséklet pedig nagyon javul.

A külső oldali homlokzati hőszigetelés

A külső oldali hőszigeteléssel kihasználjuk a nagy volumenű és kiváló hőtároló képességgel rendelkező anyagoknak és szerkezeteknek azt a számunkra előnyös tulajdonságát, hogy magukba szippantva őrzik meg és tárolják a meleget. Ezzel tehát a fűtési egyenetlenségből fakadó hőingadozást tudjuk jelentősen kompenzálni. Előnye leginkább a szakaszos fűtés alkalmazásánál érezhető.

A fűtéskor természetesen felmelegednek, és a hőforrás leállását követően az eltárolt hőmennyiséget befele, vagyis a kisebb ellenállás fele adják tovább.

Ez nyáron is nagyon előnyös, hiszen nem tudnak átforrósodni a falak, ezt a felmelegedési lehetőséget ugyanis kizártuk.  Az épületek így a nagy forróság, kánikula esetén is alacsony, kellemes hőmérsékletűek maradnak.

Amennyiben azonban a térelhatároló falak belső felén alkalmazzuk a dryvit rendszert csak festett erősítőkéreggel, az ingatlan fala hideg marad, így tehát óhatatlanul is bekövetkezik a páralecsapódás, nedvesedés, penészedés.