A padlásszigetelés szerkezet

a padlás szigeteléseA padlásszigetelés a felfele szálló meleg eltávozásának meggátolása. A legjobb hőszigetelés kiegészül a padlásszigeteléssel is. Itt EPS 80-as lapokra OSB lapot fektetünk, általában a legvékonyabbat, hogy a járhatóságot biztosítsuk.

A padlásszigetelés fontosságát akkor látjuk át leginkább, amikor elképzeljük miként száll felfele a meleg, s vele együtt a meleg létrehozására elköltött összeg.

 

Milyen legyen a padlás hőszigetelése?

A padlásunk vagy a tetőnk hőszigetelése tűzvédelmi előírásokból kifolyólag lehet szálas szigetelőből, azonban akár EPS 80 alapú padlásszigetelést is készíthetünk akár házilag is – hiszen a maga tetőnk is fából készült. Vagyis a kisebb tűzállóság ez esetben nem nyomós ok a sztirol tetőszigetelés ellen.

Ha a szálas gyapott mellett döntenénk, tudunk kell, a laza szerkezetű gyapott leterítéskor tíz cm, pár év múlva ez csak 2 cm lesz. Tömörödik a gravitáció hatására. Tehát, ha gyapot, vakolható tömörségű gyapot! (csakhogy ez kétszer többe kerül mint a sztirol)

Az általunk alkalmazott padlásszigetelő rendszer fontosabb elemei: legkevesebb 12 cm-es EPS 80 táblák, pisztolyos PUR hab és 6-os OSB lemezek. A padlásunk szigetelése ezen esetben járható és az általános igénybevételnek minden tekintetben megfelel.
Az padlásszigetelő rendszerünk ára nem megrázó, anyagostul, munkadíjjal 3700-4500 Ft/m2 körül van.